HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2018 Çarşamba - 21:17

CHP İzmir Milletvekili Sındır: Erdoğan: ‘Kıraathane’, İnce:  ‘İş - Aş’ Diyor…

CHP İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır SONSÖZ TV’ye konuk oldu. Sındır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın artık herhangi bir vaatte bulunamadığını, Muharrem İnce’nin ise seçim sürecini çok başarılı yürüttüğünü söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Sındır: Erdoğan: ‘Kıraathane’, İnce:  ‘İş - Aş’ Diyor…

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, AK Parti Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Adayı Muharrem İnce’nin seçim çalışmalarını kıyasladı. Sındır yaptığı değerlendirmede, “Trajikomik olduğunu düşünüyorum… Bir taraf iş-aş ekmek, fabrika, üretim, yüksek teknoloji ürünü yaratalım, çağı yakalayalım diyor. Büyük önderimizin gösterdiği çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkıp onun için mücadele edelim, robotik, ileri teknoloji,  kuantum diyor. Erdoğan ise kek, kıraathane diyor. Erdoğan’ın ise söyleyecek bir şeyi yok; çünkü yapamayacağını biliyor. Söylese de yapmadığı takdirde neden yapmadığını soracaklar. Millet kıraathanesi, bedava kek, çay diye. Yani böyle bir projesi var. Yok kitap okunacakmış falan olur mu böyle bir şey…” dedi.

NEDEN BİR KHK İLE ÇIKARMIYORSUN?
Bazı memurların ek göstergeleri konusuna değinen CHP’li Sındır “Sayın Erdoğan’ın söylediklerine karşın, Sayın İnce’nin Esenyurt’ta bir çıkışı var. 3.600 lira ek gösterge vereceğiz diyor. E sen ülkeyi 16 yıldır yönetiyorsun?  Biz her zaman bunu söylüyorduk zaten. TBMM’de her konuşmamda polisin sorunları, polisin vardiya mesai gece gündüz hafta sonu sorununu her yerde dile getirmişizdir. Miting, futbol ve saha mesaisi verilmeyen polis memurlarını dile getirdiğimde bana gülerek tebessümle bakan hükümet yetkililikleri şimdi söylüyorlar. Biz bunları yıllardır söylüyoruz istersen KHK ile de çıkarabilirsin, neden çıkarmıyorsun?” şeklinde eleştirdi.

EKONOMİYE DAİR BİR ŞEY SÖYLEMİYOR
CHP İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır sözlerine şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı ekonomiye eğitime dair hiçbir şey söyleyemiyor. Buradan çıkış arayacaklarına durumun üstesinden nasıl geleceklerini anlatmaları gerekirken anlatamıyorlar. Sayın Erdoğan’ın muhtarlara verdiği sahur yemeğini gördüm. Ankara’da, Cumhurbaşkanı külliyesinde muhtarlara sahur veriyorsun,  iyi de kalkıp kürsüde siyaset yapman ve bir dini vecibeyi yerine getirme ortamında dini istismar edip, din üzerinden onu kullanıp bir araya getirdiğin insanlara siyaset yapman doğru mudur? Konuşmanda senden olmayan siyasi görüşleri sürekli kötülersen, sürekli yok sayarsan, onların üstünden bir cumhurbaşkanı adayı olarak benim hakkımı kullanırsan sen kul hakkı yiyorsun,  benim hakkımı yiyorsun demektir”.

KABUL EDİLEMEZ
“Yurttaşların vergileriyle yapılan siyaset kabul edilemez.  Sen makam aracını kullanıp siyaset yapamazsın maalesef bunu yapıyor. Bir yandan kanunsuzluk bir yandan hak yemek, kul hakkı yemek, bir yandan İslamiyet’le bağdaşmayan hareketler... Hele  hele Ramazan ayında yapmak… Birlik beraberlik sevginin olduğu, öfkeden ayrılıktan uzaklaştıran bir dönemde toplumu kardeşlik temelinde bir arada tutmak bizim dinimiz gereğidir”.

KRAL ÇIPLAK
“Cumhuriyet döneminde kurulan Etibank, Sümerbank ve şeker fabrikalarını sattın. Milli ve yerli olan her şeyi sattın…Bu söylediklerinin hepsini sen yaptın. İnce Cumhurbaşkanı seçilince ne kadar çapsız ne kadar vizyonsuz  ne kadar bilgisiz olduğunu oldukları ortaya çıkacak. Erdoğan’ın üslubu da gittikçe sertleşiyor, ülkeyi yönetemiyor. Makyaj kalktı gerçekler görülmeye başladı. Halk neyin ne olduğunu görüyor, artık ‘Kral Çıplak’ diyor.
BAKAN ÖZLÜ EN AZINDAN DÜRÜST DAVRANMIŞ

“İzmir’de CHP ilçe başkanlığı ve ilçe belediye başkanlığı da yaptım. Biliyorum, İzmir milli gelire olan katkısının karşılığında, vergileri ile yaptığı katkının karşılığında geriye dönük aldığı pay belki en sonda olan bir kenttir. Israrla her yerde her zaman söylüyorum, bize  bakış açılarının bugüne kadar nasıl olduğunu söylüyoruz. Bu sadece İzmir’e karşı bir bakış açısı değil. Siyasi bakış açısı benden olmayan, benden bir şey beklemesin, hizmet beklemesin, yatırım beklemesin zihniyetinin ta kendisidir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü ’nün dün SONSÖZ TV ekranlarında söylediklerini, açıklamalarını sitenizde okuduğumda üzüldüm. Bakan bey, ‘İzmir biraz muhalif gözüküyor, muhalif olunca da refah artışından daha az pay alıyor gibi geliyor bana. İzmir’in Ak Partiyi desteklemesini istiyoruz’  demiş. Zaten hep üzülüyoruz ama Bakan Özlü’nün sözleri bir gerçeğin ifadesidir. Ama en azından dürüst davranmış, Bakan Bey biz bizden olmayana hizmet vermiyoruz, gelin bizden olun demektedir.”

 
Hanzade ÜNUZ yazdı... Bir İnce Muharrem
 
Bornova'da genç kaşifler mezun oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hanzade ÜNUZ yazdı... Bir İnce Muharrem
Hanzade ÜNUZ yazdı... Bir İnce Muharrem
AK Partili Dağ: Kocaoğlu ile 24 Haziran’dan sonra hesaplaşacağız!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Şu anki gündemimiz genel ...
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'ndan tazminat kazandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarının "Man adaları" iddialarına yönelik ...
 
Muharrem İnce: Bırakırım ama bir şartla...
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ordu'da yaptığı konuşmada ''Birinci ...
'Kıraathane deyince kumarhane anlıyorlar'
Trabzonda halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan Ana muhalefet kıraathane ...
İzmir siyasetinde bayramlaşma programı: Hangi parti, nerede, ne zaman?
Bayram öncesi hazırlıklar tamamlanırken, siyasi partiler ve İzmir Büyükşehir ...
 
AK Partili Çankırı'dan Kordon'da genç buluşma: Çiğdem-çay bizden, sohbet sizden
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Partinin ...
'Adil Öksüz' ile ilgili Çavuşoğlu'ndan ilk açıklama!
AA'nın Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğunu iddia eden haberinin ardından ...
AK Partili Kaya'dan 3 ilçede 20 saatlik mesai!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sahadaki çalışmalarını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva